marți, 21 ianuarie 2014

Blogurile - o afacere din ce in ce mai profitabila

blogurile o afacere profitabila
In ultima vreme in mass media se vehiculează tot mai mult ideea ca blogurile pot deveni o sursă importantă de castiguri. Aceasta idee de afaceri a trezit atentia multor persoane interesate să demareze un mic business deoarece este genul de afacere care iti permite să lucrezi la domiciliu si in plus poate fi demarată cu bani putini.
Desi idea pornirii unei afaceri care să aibă la bază un blog nu este nouă pană acum 2-3 ani romanii nu i-au acordat o atentie deosebită. Intr-un fel era si normal, deoarece acum 10 ani, cand au aparut primele bloguri in Romania, continutul acestora era legat in principal de experientele personale ale celor care detineau blogul si prea putin atractiv pentru publicul larg. In timp lucrurile au evoluat, din toate punctele de vedere. A crescut spectaculos numărul de utilizatori ai internetului, au apărut companii interesate să se promoveze sau sa isi promoveze produsele online, au apărut mai multe companii de advertising care lansează campanii de promovare prin intermediul blogurilor iar bloggerii au invătat ce trebuie să facă pentru a castiga bani din bloguri. Astfel la ora actuală blogurile sunt in masură “să viralizeze” rapid continut si să transmită informatia in randul unor comunităti destul de largi. Se pare că blogurile din Romania au ajuns in 2013 la cateva milioane de cititori pe lună, ceea ce nu este deloc de neglijat. Important de subliniat este si faptul că din statisticile afisate de site-urile ce se ocupa de monitorizarea traficului (gen trafic.ro sau gtop.ro) reiese că cea mai mare parte a traficului (probabil 80-90%) este generată de cateva sute de site-uri. Bloggerii de succes joacă mai nou rolul de consultanti in zona socială pentru companii importante deoarece acestia reusesc să influenteze oamenii de rand si ca urmare au devenit niste persoane care influenteaza semnificativ si strategia de social media a companiilor.

Cresterea interesului pentru bloguri si blogeri s-a produs si ca urmare a informatiilor venite de peste ocean legate de milioanele de dolari castigate de anumiti blogeri. Romanii au fost impresionati cand au aflat de jurnalista americană Arianna Huffington, in varstă de 62 de ani, care  a resusit să castige de pe urma blogului ei de politică si evenimente aproximativ 29 000 de dolari pe zi, de Peter Rojas care a castigat aproximativ 10.000 de dolari pe zi de pe urma bannerelor publicitare afisate pe blogul sau referitor la gadgeturi si tehnologii de ultimă generatie sau de jurnalistul Andrew Sullivan, proprietarul unui blog popular pe teme politice şi sociale care in prima zi in care si-a mutat blogul pe o platformă platită a incasat 330.000 de dolari (inclusiv pentru abonamentele pe intreg anul).

Bloggingul in Romania nu este insă la fel de profitabil ca si in SUA iar blogerii romani sunt departe de a castiga zeci de mii de dolari pe lună, dar in schimb cei mai buni ajung să castige zeci de mii de dolari pe an, ceea ce nu este deloc rău pentru o muncă pe care o faci la domiciliu.

Modalitatile de a castiga bani prin intermediul blogurilor sunt multiple plecand de la reclame si advertoriale, mergand pană la programe CPC (Cost-per-click), CPA (Cost-per-action), PayPerPost,  programe de afiliere sau vanzarea de link-uri.
Bloggingul este o idee de afaceri interesantă si ceea ce este important, din ce in ce mai profitabilă. Chiar dacă anul 2014 se pare că va fi mai bun decat 2013 incă suntem departe de momentul in care cei mai buni blogeri romani vor ajunge să castige 100.000 USD/an. Probabil că unii vor fi dezamăgiti cand vor citi aceste randuri, dar dacă te gandesti că este vorba de o afacere mică in care nu investesti aproape nimic se poate spune că este o afacere excelentă.

Dar dacă totul vi se pare cumva “roz” citind randurile de mai sus trebuie să vă atragem atentia că pentru a reusi intr-o astfel de afacere trebuie să ai talent la scris si este nevoie de multă, multă muncă !
.

2 comentarii:

  1. http://map2succes.blogspot.co.at/?m=1
    Aici vei afla cum se fac banii ușor și legal!

    RăspundețiȘtergere
  2. http://map2succes.blogspot.co.at/?m=1
    Aici vei afla cum se fac banii ușor și legal!

    RăspundețiȘtergere